Als ambiteuze vrouw wil jij je maar met één ding bezig houden, namelijk dingen doen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. 

Maar helaas zijn er ook altijd wel zaken waarvan je weet dat je er iets mee moet, maar het telkens voor je uit schuift. Tot het moment je te maken krijgt met een overlijden in de familie of vriendenkring en dan word je weer met de neus of de feiten gedrukt dat je nu toch echt iets moet gaan regelen. Denk eens na wat er gebeurt als je nu zou komen te overlijden. Wat heb jij geregeld? 

Vaak wordt er dan geroepen “ik heb een testament”. Wat staat er eigenlijk in het testament en is dat nog steeds hetgeen je zou willen of is je persoonlijke situatie gewijzigd. Misschien ben je in de tussentijd getrouwd en zijn er kinderen of gescheiden.

Wie zijn je erfgenamen

Volgens de wet zijn familieleden de erfgenamen. Door het opmaken van een testament bepaal je zelf hoe jouw nalatenschap afgehandeld wordt.

Wie regelt alles na je overlijden

De afwikkeling van de nalatenschap, inclusief de verdeling, is de verantwoordelijkheid van de erfgenamen. Zij nemen samen de beslissingen. Bij de afwikkeling van een nalatenschap moeten allerlei juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken worden geregeld.

Alle erfgenamen moeten deze werkzaamheden samen verrichten. Is er een bevoegd executeur dan zal deze executeur de nalatenschap afwikkelen.

Digitale nalatenschap

Tijdens ons leven zijn we steeds meer en meer digitaal actief. Wat gebeurt er na overlijden met alle informatie die van u op internet staat? Hoe moeten uw nabestaanden ermee omgaan? Hebben ze er toegang toe als ze niet beschikken over de wachtwoorden? Zorg dat ook na uw overlijden uw digitale nalatenschap wordt afgewikkeld.

Levenstestament

Een levenstestament is een volmacht waarin je kunt aangeven hoe jij je zaken regelt als je dat zelf niet meer wil of kan. Wie regelt jouw zaken als je niet in de gelegenheid of in staat bent om je eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een ziekte of door een ongeval. 

In een workshop van 45 minuten neem ik je mee in de wereld van de nalatenschap en geef ik je tips wat je kan doen en hoe je het kan doen. Doe het nu en schuif het niet vooruit! Je nalatenschap: denk nu aan later